пʼятницю, 9 листопада 2018 р.

День писемності

«Мова – втілення думки. Що багатша думка, то багатша мова. Любімо її, вивчаймо її, розвиваймо її! Борімося за красу мови, за правильність мови, за приступність мови, за багатство мови…» (М. Рильський)

Сьогодні, 9 листопада 2018 року, в Долинському академічному ліцеї № 6 відбулися заходи, приурочені Дню української писемності та мови.

На уроках учителі-словесники акцентували увагу на історії виникнення української писемності та значенні мови в сучасному житті держави. Під час перерв звучали пісні: «Гімн українській мові», «Батьківська мова», які створювали святкову атмосферу в освітньому закладі.

У 3-х класах було проведено ряд заходів під гаслом «Мова – коштовний скарб народу»: відеопрезентація «Українська мова»; інформаційні хвилинки; виставка книг «У джерелах слова – душі криниця, а рідна мова як чарівниця»; години спілкування «Мова і писемність у цікавих фактах».

У 4-х класах було проведено інтелектуальну гру «Я знаю свою мову». Щоб показати учням красу і багатство рідного слова з допомогою народної творчості, творів письменників і поетів переглянули відео презентацію «Без мови немає народу, як сонця без сяйва й тепла». Цього року здобувачі освіти третьокласники та четвертокласники писали диктант єдності «Рідна мова».

Здобувачі освіти 5-В класу підготували усний журнал «Велич мови». Дев’ятикласники створили змінні тематичні виставки під назвами «Говоримо правильно», «Пишемо грамотно», а бібліотекар підготувала виставку книг «Як парость виноградної лози, плекайте мову…». Старшокласники та педагоги взяли участь у написанні радіодиктанту єдності.

Свято рідної мови вдалося змістовним та цікавим. Учні ще раз переконалися, що рідна мова – це «мова єднання», поваги, взаємопідтримки й розуміння.












Немає коментарів:

Дописати коментар