пʼятницю, 19 жовтня 2018 р.

Поект „Обираю польську мову. Популяризація польської мови як іноземної в українських школах”

     10 жовтня 2018 року у Долинському академічному гуманітарному ліцеї № 6 було проведено цікаві лекції у вигляді історично-економічної гри для 7-8 та 9-х класів в рамках проекту „Обираю польську мову. Популяризація польської мови як іноземної в українських школах”, який реалізується за підтримки Міністерства Закордонних Справ Республіки Польща , безпосередньо через Fundacja Wolność i Demokracja (м. Варшава). Під час двогодинної гри, яку провела для ліцеїстів представник Фонду «Свобода і Демократія» пані Неля Шутяк ,учні здобули нові знання, з користю провели час та пізнали ази ринкової економіки. 
        Школярі змогли ознайомитись з тим, як розвивалася польська підприємницька діяльність XIX сторіччя. Цікаву і пізнавальну інформацію про заснування Банку Польського, започаткування будівництва залізниці, промисловості, різних фабрик, початки туристичного бізнесу у Польщі,а також відомості про видатних польських підприємців того часу ( до речі, кожен з них певною мірою був пов'язаних із Західною Україною) можна було почерпнути з банерів, розміщених у холі ліцею. Друковані банківські білети та акції, стилізовані капелюхи того часу надали заходу таємничості. Усі учасники гри віртуально перенеслись у Польщу XIX сторіччя.
      Учасники гри мали нагоду проявити себе у ролі підприємців, акторів - польських магнатів, показати свої знання з історії Польщі та вести діалог польською мовою. 
        Під час гри учні активно, весело та азартно здійснювали виробничі операції, заключали один з одним угоди, впевнено відповідали на запитання ведучої та проявляли неабиякий інтерес до гри.
        Щиро вдячні Фонду «Свобода та Демократія» та пані Нелі Шутяк за чудову можливість глибше зрозуміти секрети успіху основних економічних категорій та розвиток навичок підприємницької діяльності і комунікативних здібностей.
        Проект співфінансується в рамках конкурсу Міністерства Закордонних Справ РП «Співпраця у галузі публічної дипломатії 2018 р.» за посередництвом Фонду Свобода і Демократія.



 




Немає коментарів:

Дописати коментар