середу, 16 січня 2019 р.

Педагогічні читання на тему «Актуальність педагогічної спадщини В. Сухомлинського в сучасному освітньому середовищі»

Відома істина: «Усі професії від учителя, а професія учителя від Бога». І в цьому переконуємося, коли ближче знайомимося із педагогічною діяльністю В.О. Сухомлинського. 

15 січня у рамках методичної декади в ліцеї відбулися педагогічні читання на тему «Актуальність педагогічної спадщини В. Сухомлинського в сучасному освітньому середовищі» та перегляд документального фільму «Павлиський романтик». 

Цікавою інформацією про педагогічні ідеї видатного українського педагога-новатора поділилася з колегами вчитель української мови та літератури, керівник методичного об’єднання вчителів української мови та літератури, суспільствознавчих та естетичних дисциплін Гаф’як І.М. Вона звернула увагу на ідеї та теоретичні основи системи В. Сухомлинського. «Школа, - на думку педагога, – це не комора знань, а світоч розуму, святиня і надія, духовна колиска народу, норовливе дитя суспільства. Це – світ душевних людських доторкань, зосередження добрих почуттів, тонких переживань. Це – вічне вогнище краси, освіти й освіченості». 

Присутні вчителі взяли собі на замітку такі важливі думки, талановитого педагога, творця і майстра своєї справи В. Сухомлинського: «Людина лише тоді людина, коли вона людству друг»; «учні — збільшувальне скло незнання вчителя», «не ловіть дітей на незнанні, оцінка — не покарання, оцінка — радість», «праця і тільки праця - основа всебічного розвитку особистості»; «до школи – з радістю, у школі – з користю!»; «справжня любов поєднує в собі відповідальність і бажання добра», «справжня вимогливість – це дитя любові і відповідальності»…



Немає коментарів:

Дописати коментар